• Uśmiechnij się!
  • :) :) :) :) :) :) :)
  • (: (: (: (: (: (: (:
Witaj! Logowanie Rejestracja


Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Błąd DNS
#1
Witam
Dziś podpiąłem do komputera Adapter Atheros AR5007UG Wireless... Internetu Wi-Fi ogólnie nie mam, mam zwykły modem, nawet z Multimedia. Po podpięciu adaptera stworzyłem sieć bezprzewodową, mój 533 znalazł ją i połączył się z nią. W profilach trans. danych stworzyłem te połączenie, abym mógł dzięki niemu "siedzieć" na internecie. Niby wszystko okay. Wchodzę w Internet-> Ustawienia połączeń ->mmm(tak ją nazwałem). Wszystko okay. próbuję połączyć się z jakąś stroną i wyskakuje błąd DNS. Wytłumaczycie mi, o co chodzi? Komórka wyświetla maksymalną wartość połączenia.. Z tego wszystkiego mniej już głowa rozbolała..
 
Odpowiedz
#2
Błędy dns zazwyczaj wyskakują gdy masz zbyt słaby zasięg aby się połączyć, spróbuj z mniejszej odległości na początek (miałem tak siedząc w innym pokoju niż był router).
[Obrazek: e98deacf70ac3b8eb250238d2fdbdd51.gif?1322693748]
 
Odpowiedz
#3
Siedzę przy komputerze Big Grin

P.S

Mogę jeszcze spróbować wejść do paki.. ale troszkę za mała jest..
Hydee!
Co zrobić?
pomóżcie -,-'
 
Odpowiedz
#4
podpinam sie pod pytanie ww kolegi
mam ten sa problem w mojej 723. właczam wifi - odpalam cokolwiek (yt, face, googl, playnet itd. itp.) - BŁĄD DNS
zaznaczam, ze około roku wszystko śmigało na 100% do wczoraj :/
szukałem na forach, ale tam zadnych konkretów :/
*****
Pomogłem? Daj plusika!

Nie pomogłem? Daj dwa! Smile
 
Odpowiedz
#5
Podobnie, ma ktoś może jakieś rozwiązanie?
 
Odpowiedz
#6
Błąd DNS oznacza brak przydzielenia adresu IP przez serwer z którym się chcesz połączyć.Jeśli to twoja sieć domowa, sprawdź ustawienia urządzenia AP.No i siła sygnału musi być dostateczna.
 
Odpowiedz
#7
Podzielę się moją walką z tym błędem dns. Soft czy oryginalny czy ostatnio wgrany nowy połączenia z routerem niby jest , ale internetu nie było mimo testowania wszystkich ustawień sieci jakie znalazłem w postach.

W końcu ustawiłem w drugim telefonie LG 7 udostępnienie sieci i do niej podłączyłem Wave 533 i proszę bardzo wszystko działa samsung apps , gmail internet, youtube bezproblemowo tylko hasło do sieci wpisałem i tyle.

Wniosek jest jeden problemem są ustawienia w routerze jesteśmy podłączeni ale nie puszcza nam danych gdzieś przyblokowywuje. Pobawię się jeszcze z routerem i o efektach będę informował.
 
Odpowiedz
#8
Głównie jest to przez filtrację adresów MAC.

Wyłączcie filtrowanie w ustawieniach routera a na 99% nie będzie już tego błędu...
 
Odpowiedz
#9
To już napiszę jak uporałem się z problemem po resecie routera na niezahasłowanej sieci pięknie się łączy po ustawieniu zabezpieczenia i hasła również wszystko działa jak powinno.
I tak jak Arlon pisze filtracja MAC i być może coś jeszcze w konfiguracji routera jest przyczyną problemów z łączeniem Wave 533 w wifi więc nie grzebcie w ustawieniach routera.
 
Odpowiedz
  




Przeglądają: 1 gości